Veel ideeën voor inrichting plein

9 oktober '20

Veel verschillende ideeën gingen over en weer tijdens de vijfde digitale Mix-sessie over de groene inrichting van het plein bij de Camera Obscuradreef.  Deelnemers spraken over de inrichting van plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen kunnen spelen en waar bewoners hun auto kunnen parkeren.

In de zomer hebben alle omwonenden van het plein bij de Camera Obscuradreef een nieuwsbrief ontvangen over De Mix. Daarin stond het aangepaste plan om 180 nieuwe appartementen te bouwen. De appartementen komen in drie gebouwen met een groen tussengebied op de locatie van de bestaande flats aan de Taagdreef en Vader Rijndreef. Op het grote plein tussen de flats komen geen nieuwe woningen.

Er ligt nu een kans om het plein aan de Camera Obscuradreef groen in te richten. Dit is een lang gekoesterde wens van omwonenden. Iedereen die dat wilde, kon zich opgeven om mee te praten in de Mix-sessies over de inrichting van het plein.

Bloementuin

Tijdens de online bijeenkomst op 5 oktober ging het gesprek onder andere over het verschil tussen rustige en drukke plekken, plekken voor ontmoeting en spelen en meer beschutting op het plein door bomen.  Ook werd gesproken over de mogelijkheid om een moestuin of bloementuin te maken, over de toekomst van het zwembadje en over de vraag of er een hek of groene hagen om het plein en rond de binnentuinen moeten staan. De bewoners en plannenmakers spraken met elkaar over de beste locaties op het plein om te parkeren. De inrichting moet ervoor zorgen dat auto’s en scooters niet te hard rijden. Bewoners gaven aan dat er ook plekken nodig zijn om fietsen te parkeren.

De stedenbouwkundige en de landschapsontwerper kregen veel ideeën mee om het plein zo te ontwerpen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. “Ik heb nu veel ideeën maar nog niet alle oplossingen,” zei stedenbouwkundige Merel Bakker.

Vervolg

Er volgen de komende maanden nog twee Mix-sessies over de inrichting van het plein. Daarin praten omwonenden met de plannenmakers over het spelen en ontmoeten en over groen en duurzaamheid. Binnenkort start ook een actie om ideeën op te halen bij kinderen. Van de actieve bewonerscommissie is een idee gekomen om kinderen uit de buurt te betrekken bij de plannen voor de buurt.  De stedenbouwkundige heeft hiervoor een kleurplaat ontworpen waarop kinderen (en volwassenen) hun dromen voor een nieuw plein kunnen vormgeven. De kleurplaten worden binnenkort verspreid in de buurt.

Mensen die ideeën willen delen of willen meepraten kunnen een briefje door de bus doen bij het kantoor van Mitros, Ebrodreef 87a of mailen naar [email protected].

  Home
  Nieuwsoverzicht