Inloopavond

12 juni '19

Tijdens de inloopavond konden omwonenden op panelen zien welk gebied wordt omgebouwd en wat de globale plannen zijn. Er zijn nog geen schetsen of uitwerkingen. Mensen gingen met wethouder Diepeveen in gesprek, spraken met de directeur van ontwikkelaar BPD, de stedenbouwkundige van het project en tal van andere medewerkers.

Meer variatie in de wijk

Veel bezoekers ondersteunen het idee om in Overvecht koopwoningen en iets duurdere huurwoningen te bouwen om zo meer variatie in woningen te krijgen in de wijk. De sociale huurwoningen komen elders in Utrecht terug, bijvoorbeeld in de Merwedekanaalzone. Er werd wel gevraagd om voldoende en goede parkeervoorzieningen en er zijn zorgen over de inrichting van het groene binnenplein.

Het is de bedoeling om ook op het plein enkele woningen te bouwen. Bovendien wordt het groen ingericht met speelruimte voor kinderen en worden de garageboxen gesloopt om ruimte te maken voor groen. Omwonenden hebben ook ideeën voor een groene inrichting maar daarin passen geen nieuwe woningen.

Geef je op voor de Mix-sessies!

In de komende maanden praten omwonenden in drie mix-sessies met de stedenbouwkundige over de verdere uitwerking van het plan. Mensen kunnen zich hiervoor opgeven. Kijk hier voor de spelregels (PDF) en stuur een mail met uw naam, adres en motivatie om deel te nemen naar [email protected]

Zodra de plannen iets verder zijn uitgewerkt, ontvangen omwonenden weer een uitnodiging voor bijeenkomsten om daarop te reageren.