Kinderen kleuren hun droomplein

15 oktober '20

Volwassenen én kinderen gebruiken het plein aan de Camera Obscuradreef. Dus moeten ook kinderen kunnen meedenken over de toekomst van het plein. Dat kan met de kleurplaat die zij in de brievenbus vinden.

kleurplaat

Iedereen denkt mee

De bewonerscommissie voor de Camera Obscuradreef en omgeving wil graag dat kinderen uit de buurt meedenken over het plein. Een kleurplaat is daarvoor een goede manier. Stedenbouwkundige Merel Bakker heeft daarom een kleurplaat gemaakt. Iedereen in de omgeving krijgt die in de brievenbus. Daarmee worden kinderen ontwerpers. Ze kunnen kleuren, tekenen en erbij schrijven wat ze graag op het plein willen beleven. Kinderen kunnen tekenen wat ze op het plein willen zien, wat ze er willen doen en waar ze van dromen. Natuurlijk mogen volwassenen ook aan de slag met kleurpotloden als ze dat willen.

Kinderen kunnen hun kleurplaat inleveren bij het kantoor van Mitros aan de Ebrodreef 87a. Zij ontvangen dan een klein cadeautje. In het kantoortje van Mitros zijn ook extra kleurplaten te krijgen. Met de ideeën die de kinderen insturen, gaan de ontwerpers verder werken om samen met bewoners een nieuw plein te ontwerpen.

  De plannenmakers
  Home