Buurtbewoners reageren op plannen tijdens buurtbarbecue

7 oktober '21

Het groenste plein van Utrecht realiseren: dat is het gezamenlijk doel van bewoners en samenwerkende partners voor het nieuwe plein aan de Camera Obscuradreef in Overvecht.

Op zaterdag 25 september, tijdens de buurtbarbecue op Burendag, presenteerden Mitros, BPD en Gemeente Utrecht de plannen voor de nieuwe inrichting van het plein. Bewoners konden reageren op de vijf panelen met informatie over De Mix en de (her)inrichting van de Camera Obscuradreef.

image alt

Bewoners denken mee

Monique van Kampen, projectmanager Gemeente Utrecht, is blij met het project en vindt het prettig om de bewoners te informeren over de plannen. “De plannen worden goed ontvangen, maar we horen ook nog steeds mooie ideeën.”

Merel Bakker, stedenbouwkundige BGSV, vult haar collega aan: “We hebben met een kleinere groep bewoners al Mix-gesprekken gevoerd, maar we willen juist iedereen bereiken.” Dat was ook één van de reden om een buurtfeest te organiseren. “We spreken ook de mensen die normaal gesproken niet naar de bewonersavonden komen. En ook de kinderen geven volop input. We hebben er echt hele goeie tips uitgehaald; bijvoorbeeld over de speeltoestellen.”

Locatiemanager Carina Hak van BPD benadrukt dat betaalbare woningen en het toevoegen van groen in de stad essentieel is. “Die plannen passen in de missie van BPD. Ook dragen wij graag bij aan het realiseren van sociale huurwoningen op plekken in de stad waar dit segment nog minder vertegenwoordigd is. Fijn om de reacties op de plannen van de direct omwonenden te horen tijdens het buurtfeest.”

De plannen van Mix Utrecht

Twee gebouwen met 80 woningen worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen ongeveer 180 nieuwe woningen in 3 gebouwen aan de Vader Rijndreef, Taagdreef en de Camera Obscuradreef. Ook het plein wordt opnieuw ingericht en de partners bouwen ergens anders in Utrecht 135 nieuwe sociale huurwoningen.

  Meer lezen over de locatie
  Meer over de partners