Bewoners praten mee in online Mixsessie

11 mei '20

Niet bij elkaar maar op afstand via de computer, hielden bewoners en plannenmakers een Mix-sessie op woensdag 6 mei. De stedenbouwkundige gaf een toelichting en toonde het plan waarin het toevoegen van nieuwe woningen hand in hand gaan met een groen plein.

Een groep actieve omwonenden van de Camera Obscuradreef en omgeving dacht in de afgelopen maanden al vaker mee met de plannenmakers en de stedenbouwkundige. In Mix-sessies reageerden zij op verschillende schetsen en dachten mee over de beste inrichting voor het plein.

image alt

Weer een stap verder

Inmiddels is de stedenbouwkundige Merel Bakker een stapje verder. Zij toonde tijdens de online Mix-sessie schetsen waarop nieuwe woningen en een groen plein samen gaan. De bewoners die aan het gesprek deelnamen dachten mee over de manier waarop de rest van de buurt betrokken kan worden. Bijvoorbeeld om ideeën te geven over de inrichting van een groen plein en de plek voor parkeerplaatsen. Er kwamen ook suggesties van de deelnemers om in de omgeving stukken groen tijdelijk in te richten omdat het nog een paar jaar duurt voordat de nieuwbouw af is. Hierover kunnen de overige bewoners binnenkort ook meepraten.

Over de nieuwe woningen en de inrichting van het plein en de omgeving willen Mitros, ontwikkelaar BPD en de gemeente Utrecht graag nog voor de zomervakantie buurtbewoners spreken. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

  Nieuwsoverzicht
  Home