Mix-Utrecht

In ontwikkeling

De Mix Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht werken Woningcorporatie Mitros, BPD Ontwikkeling en de gemeente Utrecht samen aan De Mix Utrecht. In Overvecht worden oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor duurzame huurwoningen. De sociale huurwoningen komen terug in andere delen van de stad zoals Oudenoord en de Merwedekanaalzone. Met de nieuwbouw willen de samenwerkende partijen de kwaliteit, leefbaarheid en het gebruik van de openbare ruimte in de stad groener en beter bruikbaar maken.

image alt

Duurzame en betaalbare woningen

De drie samenwerkende partijen willen het gebied tussen de Taagdreef, Vader Rijndreef Van Brammendreef en Camera Obscuradreef verbeteren. Het plan is om de flats aan Camera Obscuradreef 1-32 en de Vader Rijndreef 2-100 te slopen. Woningcorporatie Mitros, Bouwfonds Property Development (BPD) en de gemeente Utrecht zien kansen om daar:

  • Huurwoningen te bouwen voor verschillende doelgroepen
  • het openbaar gebied in Overvecht groener en aantrekkelijker te maken
  • voor goede parkeeroplossingen te zorgen.

Nieuwe duurzame sociale huurwoningen komen terug in andere delen van de stad Utrecht waardoor in die gebieden een beter mix ontstaat tussen koopwoningen en huurwoningen. Bijvoorbeeld aan Oudenoord en in de Merwedekanaalzone. De Mix Utrecht is nu een plan op hoofdlijnen. In de komende maanden willen partijen het plan verder vormen met inbreng van mensen uit de omgeving en toekomstige bewoners.

image alt

Mix van verschillende woningtypes

Het plan is om de flats aan Camera Obscuradreef 1-32 en de Vader Rijndreef 2-100 te slopen. In één van deze woningen wonen huurders van Mitros met wie Mitros tot afspraken wil komen. Deze bewoners worden persoonlijk geïnformeerd. In de overige woningen wonen mensen tijdelijk anti-kraak. Zij kunnen hier blijven totdat er gesloopt wordt.

In dit gebied komen ongeveer 180 nieuwbouwappartementen terug, allemaal in het middenhuursegment. Ook de openbare ruimte verandert. Bij de plannen willen we de ideeën uit de omgeving gebruiken. 

Verbeteren kwaliteit diverse wijken

Het streven van de drie partijen is een mix van verschillende woningtypes in dit deel van Overvecht. Dit streven past bij de plannen van de gemeente om de woningsoorten - sociale huur, vrije sector en koop - beter over de stad te verdelen en daarmee de kwaliteit van de diverse wijken te verbeteren.

Het bijzondere in dit gezamenlijke plan is dat er in de stad geen sociale woningen verdwijnen. De 80 sociale huurwoningen uit de jaren '60 die volgens dit plan in dit deel van Overvecht verdwijnen, komen terug op andere plekken in de stad die eigendom zijn van of worden van Bouwfonds Property Development (BPD).

Het mixplan is nu een plan op hoofdlijnen. In de komende maanden willen partijen het plan verder vormen met inbreng van mensen uit de omgeving en toekomstige bewoners. Zodra er een haalbaar plan ligt, volgt de benodigde bestemmingsplanprocedure met inspraak. De samenwerkende partijen verwachten in 2022 te kunnen starten met de sloop in Overvecht en datzelfde jaar ook te kunnen starten met de nieuwbouw.

Contact

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het project 'Mix-Utrecht'? Meld je dan hieronder aan en wij houden je automatisch op de hoogte. Heb je inhoudelijke vragen? Bel dan met het nummer hieronder de pagina. Of mail naar info@mix-utrecht.nl

  Planning
  Contact